Acer Negundo Variegatum-Šarenolisnati Javor

2.000 рсд15.000 рсд

Acer negundo variegatum, poznat i kao šarenolisnati javor, je listopadno drvo koje se često uzgaja u vrtovima i parkovima zbog svoje prekrasne i neobične lišće. Pripada porodici Sapindaceae i potječe iz Sjeverne Amerike, gdje se može pronaći u raznim staništima, od kanjona i riječnih dolina do sušnih brda. Danas se širenjem uzgoja može naći i u drugim dijelovima svijeta.

Najznačajnija karakteristika Acer negundo variegatum je njegovo lišće. Listovi su perasto sastavljeni, sastavljeni od 3 do 7 sjajnih, šiljastih i nazubljenih listića. Boja lišća varira od svijetlo zelene do bijele, a crvenkasti obrub dodaje dodatni estetski užitak. Ova šarena boja čini da ovaj javor bude primjetan u svakom vrtu ili parku.

Šarenolisnati javor je vrlo brzorastuće drvo i lako se uzgaja. Uobičajeno je da ima plitak korijenski sustav. Preferira dobro drenirano tlo, no uspješno će rasti u raznim vrstama tla.

U proljeće, kada se lišće tek počinje pojavljivati, njegove žuto-zelene i bijele nijanse stvaraju prekrasan kontrast u vrtu. Tijekom ljeta, šarenolisnati javor pruža dobru hladovinu i osvježenje, čineći ga omiljenim mjestom za odmor i opuštanje.

Tijekom jeseni, ovo drvo postaje pravi spektakl boja. Listovi poprimaju različite nijanse žute, narančaste i crvene, čineći prizor koji će oduševiti svakog promatrača. Uživanje u ovim prekrasnim bojama tijekom šarenolisnatog javora je nezaboravno iskustvo.

Sve u svemu, Acer negundo variegatum, ili šarenolisnati javor, predstavlja izvrstan izbor za ljude koji traže privlačno i brzorastuće drvo koje će unijeti živost i šarenilo u svoj vrt ili park. Njegovo lišće je pravi ukras tijekom cijele vegetacijske sezone, pružajući estetsku vrijednost i ekološku korist.

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

20 cm, 30cm, 40cm, 50cm, 60 cm, 70cm, 80cm, 100cm, 120cm, 130cm, 250cm