Juniperus Communis Hibernica

1.500 рсд2.600 рсд

JUNIPERUS COMMUNIS HIBERNICA

Juniperus communis Hibernica, poznat i kao irski brin, je biljka iz porodice četinara Cupressaceae. Ova vrsta je vrlo popularna u vrtlarstvu i pejzažnom uređenju zbog svoje atraktivne izgleda i prilagodljivosti različitim uvjetima uzgoja.

Opis biljke: Irska vrsta brina je spororastući, zimzeleni četinar koji može narasti do visine od 2-3 metra i širine od 0.70 metra. Ima gusto obrasle, tamnozelene iglice koje su bodljikave na dodir. Izbojci su tanki i puzavi, što ovu biljku čini odličnim izborom za pokrivanje tla i formiranje živica.

Rasprostranjenost: Juniperus communis Hibernica potječe s područja sjeverne Europe, posebno iz Irske, odakle potječe i naziv „Hibernica“. Međutim, danas se uzgaja i distribuira diljem svijeta zbog svoje popularnosti u krajoliku i vrtlarstvu.

Uvjeti uzgoja: Ova vrsta brina je prilično prilagodljiva i može uspjeti u različitim uvjetima uzgoja. Preferira sunčano do polusjenovito mjesto, ali može podnijeti i djelomičnu sjenu. Tlo bi trebalo biti dobro drenirano kako bi se spriječilo zadržavanje vode oko korijena. Iako brin može podnijeti sušu, redovito zalijevanje u prvim godinama pomoći će u uspostavi snažnog korijenskog sustava. Nakon što biljka sazrije, postaje otpornija na sušu.

Upotreba u pejzažnom uređenju: Irska vrsta brina koristi se u pejzažnom uređenju na različite načine. Njena puzava navika čini je izvrsnim pokrivačem tla, što je čini idealnom za stabilizaciju nagiba i obalnih područja. Također je popularna kao biljka za formiranje niskih živica, koje su često korištene za definiranje granica vrta ili dvorišta. Ova brinovina također se može uzgajati kao soliterna biljka u vrtovima ili kao dio cvjetnih gredica gdje pruža kontrast svojom tamnozelenom bojom.

Njega biljke: Juniperus communis Hibernica je vrlo jednostavna za održavanje. Redovito uklanjanje mrtvih ili oštećenih izdanaka pomoći će očuvanju njenog zdravlja i oblika. Osim toga, nije zahtjevna po pitanju gnojidbe i obično uspijeva bez dodatnih tretmana.

Zaključak: Juniperus communis Hibernica je popularna biljka u vrtlarstvu i pejzažnom uređenju zbog svoje atraktivne pojave, otpornosti i prilagodljivosti uvjetima uzgoja. Njen tamnozeleni tepih iglica i puzava navika čine je izvrsnim izborom za oblikovanje živica i pokrivanje tla u vrtovima i dvorištima. Uz odgovarajuću njegu i pažnju, ova biljka će vam pružiti dugogodišnje zadovoljstvo i očuvati ljepotu vašeg eksterijera.

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznake: , , , ,

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

50cm, 60 cm, 70cm, 80cm, 100cm, 120cm, 130cm, 140cm, 150cm, 170cm