Picea Pungens-Glauca Globosa

3.600 рсд8.000 рсд

Glauca Globosa je patuljasta smreka sa čelično-plavim, bodljikavim iglicama. Biljka stvara prekrasne slojevite grane koje se pretežno šire na strane. Njegova konačna visina je oko 1,5 m u zrelosti-

Glauca Globosa se najbolje razvija u umerenim klimatskim uslovima i voli sunčane pozicije. Tolerantna je na hladnoću i sušu, ali preferira dobro drenirano tlo. Ova vrsta smrče dobro podnosi i gradske uslove, što je čini pogodnom za urbano zelenilo.

Održavanje: Održavanje ove biljke je relativno jednostavno. Redovno zalivanje tokom prvih nekoliko godina nakon sadnje pomaže u uspostavljanju snažnog korenovog sistema. Nakon toga, biljka postaje prilično otporna na sušu i zahteva manje pažnje. Osim toga, Glauca Globosa zahteva minimalno orezivanje kako bi zadržala svoj prirodan zaobljeni oblik.

Upotreba u pejzažnom dizajnu: Zbog svog kompaktnog oblika i atraktivne boje iglica, Picea pungens ‘Glauca Globosa’ je popularna u pejzažnom dizajnu. Može se koristiti kao živa ograda, kao soliterna biljka, ili u grupacijama za stvaranje kontrasta u pejzažu. Takođe je idealna za male vrtove ili terase gde nema dovoljno prostora za velike biljke.

Ukratko, Picea pungens ‘Glauca Globosa’ je izvanredna biljka koja pruža elegantan dodatak bilo kom pejzažu. Njena jednostavnost održavanja i lepa boja iglica čine je omiljenom među vrtlarima i pejzažnim dizajnerima širom sveta.

Naše biljke su uzgajane na otvorenom prostoru u rasadniku “EGZOTIKA “ takva biljka je klimatski prilagodjena na naše uslove i jedan je od bitnih razloga zašto trebate kupiti biljke u našem rasadniku “EGZOTIKA”

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

20 cm, 30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm, 150 cm