Thuja Danica Gold

1.000 рсд1.500 рсд

Thuja Danica (Thuja occidentalis ‘Danica’) je spororastući zimzeleni grm koji može doseći veličinu oko 70cm u prečniku. Njeno lišće je tanko, mekano i svijetložuto, stvarajući prekrasan kontrast s ostalim biljkama u vrtu.  Ova vrsta tuje često se koristi za stvaranje niskih živica, rubnjaka i ukrasnih skupina u vrtovima.

Uvjeti uzgoja: Thuja Danica preferira dobro drenirano tlo i puno sunca, ali podnosi i djelomičnu sjenu. Ovo je izdržljiva biljka koja može podnijeti različite uvjete tla, ali će najbolje uspijevati u blago kiselim do blago alkalnim tlima. Također je važno osigurati da biljka dobije dovoljno vode, posebno tijekom sušnih razdoblja u ljetnim mjesecima.

Nega: Thuja Danica je relativno jednostavna za njegu. Redovito zalijevanje tijekom prvih nekoliko godina nakon sadnje pomoći će joj da se dobro ukorijeni. Nakon što biljka postane uspostavljena, trebalo bi joj biti dovoljno prirodnih oborinskih padalina. Mlade biljke se mogu gnojiti kako bi se potaknuo rast, ali starije biljke obično ne trebaju intenzivan tretman gnojivima.

Oblikovanje i rezidba: Thuja Danica obično ne zahtijeva čestu rezidbu, ali po želji je možete podrezivati kako biste održavali željeni oblik i gustoću. Ako je sadite kao nisku živicu, možete je oblikovati kako biste postigli željeni dizajn. Najbolje vrijeme za rezidbu je rano proljeće prije nego što počne intenzivan rast. Izrežite samo mlade izboje jer će starije grane rijetko izrasti nove izboje ako se rezidbom uklone.

Ukrasna vrijednost: Thuja Danica je vrsta biljke koja će oplemeniti svaki vrt svojom prekrasnom svijetložutom bojom lišća. Njezin niski rast i kompaktni oblik čine je idealnom za razne krajobrazne dizajne. Bilo da je sadite kao rubnik, živicu ili ukrasnu biljku u kamenjaru, Thuja Danica će donijeti šarm i eleganciju u vaš vrt.

Uz pravilnu njegu i pažnju, Thuja Danica će vam pružiti mnogo godina ljepote i uživanja u vrtu. Njezino blistavo lišće i jednostavan uzgoj čine je omiljenim izborom za vrtlare diljem svijeta.

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznake: , , , ,

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

20 cm, 30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm, 150 cm