Fagus sylvatica-Purpurea Pendula

6.000 рсд

Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’, poznata i kao pendula bukva, je dekorativno drvo koje se ističe svojom elegantnom i neobičnom formom. Karakteristično je po svojim visoko visećim granama koje stvaraju efektan krošnju koja se spušta prema tlu. Ova vrsta bukve je popularna u vrtlarstvu zbog svog dramatičnog izgleda i doprinosa estetici prostora.

Lišće pendula bukve je tamno ljubičasto tokom većeg dela vegetacionog perioda, što pruža kontrast u pejzažu. U proleće, lišće često prelazi u duboko crvenu boju pre nego što postepeno postane tamnije tokom leta. Ovaj prelaz boja dodaje dinamičnost i vizuelni interes biljci tokom različitih sezona.

Pendula bukva se najbolje razvija u dobro dreniranom, vlažnom tlu i u delimičnoj senci do punog sunca. Redovno orezivanje može pomoći u održavanju željene forme krošnje. Ovo drvo je često korišćeno kao fokalna tačka u vrtovima, dvorištima i parkovima zbog svoje jedinstvene pojave.

Uz pravilnu negu i pažnju, Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’ može postati prelep dodatak bilo kom pejzažu, donoseći eleganciju i šarm svojim izuzetnim oblikom i bojama.

Additional Info

Dodatne informacije

Dimenzije 200 cm