Picea Glauca var. Albertiana

650 рсд6.000 рсд

Picea glauca var. albertiana, poznata i kao Alberta bijela jela ili Alberta bijela smreka, je zimzelena vrsta koja pripada porodici Pinaceae. Ova prekrasna biljka potječe iz sjevernih krajeva Sjeverne Amerike, a posebno je rasprostranjena u kanadskim provincijama Alberti, Britanska Kolumbija, i Saskachewan te na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država.

Ova biljka se ističe svojim kompaktnim, stožastim oblikom i privlačnim svijetlo-zelenim do srebrnastim iglicama koje pridonose njezinoj ljepoti tijekom cijele godine. Njeni vrhovi su obično lagano savijeni prema gore, što daje privlačan izgled. Mladi izdanci su obično svijetlozelene boje i dodatno doprinose njenom šarmu.

Alberta bijela smreka ima prilagodljivu prirodu, što je čini omiljenom biljkom za krajolik i vrtlarstvo u raznim područjima s umjerenom klimom. Najbolje uspeva na sunčanim mjestima s dobro dreniranim tlima, ali može tolerirati i lagano hladovinu. Njen rast je prilično spor, a visina koju dostiže varira, običnooko 2 metara, što je čini pogodnom i za manje vrtove i dvorišta.

Zbog svoje ljepote i prilagodljivosti, Picea glauca var. albertiana je popularna u krajoliku kao samostalna biljka, ali i kao dio raznih vrtnih aranžmana i japanskog vrta. Može poslužiti kao živica, šumska granica ili okvir za cvjetnjak. Njena svijetlo zelena boja može pružiti ugodan kontrast s drugim biljkama u vrtu.

Važno je napomenuti da se briga o ovom grmu svodi na redovito zalijevanje, osobito tijekom sušnih razdoblja, i povremeno obrezivanje kako bi se održao željeni oblik. Također, dobro je primjenjivati malč oko korijenskog područja kako bi se zadržala vlaga u tlu.

Ukratko, Picea glauca var. albertiana je prekrasna biljka koja donosi ljepotu i šarm u bilo koji vrt ili krajobraz. Njezin kompaktni oblik, svijetlo-zelene iglice i privlačni češeri čine je omiljenom među vrtlarima i ljubiteljima biljaka diljem svijeta. Ako želite u svoj vrt unijeti prekrasan komad prirode, Alberta bijela smreka je odličan izbor.

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

50cm, 60 cm, 70cm, 80cm, 100cm, 120cm, 130cm, 140cm, 150cm, 170cm, 180cm, 20 cm