Pinus Densiflora-Oculus Draconis

5.000 рсд

PINUS DENSIFLORA ‘OCULUS DRACONIS’ – Čarobna ljepota Japanske crnogorične biljke

Pinus densiflora ‘Oculus Draconis’, poznata i kao japanska crnogorična biljka s nazivom „Oculus Draconis“ (latinski izraz za „oko zmaja“), predstavlja jedan od najčarobnijih primjeraka u obitelji borova. Ova rijetka i prekrasna vrsta borova nosi svoje ime zbog jedinstvenih ljuskica na svojim češerima koje izgledaju poput oka zmaja.

Izgled i karakteristike: ‘Oculus Draconis’ karakterizira nekoliko izuzetnih značajki koje je čine jednom od najtraženijih vrsta crnogorica među kolekcionarima i ljubiteljima biljaka. Ova vrsta borova ima četvrtasti i uspravni oblik s gustom krošnjom. Njegove iglice su duge, sjajne i tamnozelene boje, a ljeti poprimaju prekrasne nijanse žuto-narančaste boje, što dodatno doprinosi njenom privlačnom izgledu.

Najznačajnija karakteristika ‘Oculus Draconis’ su njezini češeri. Oni su prilično veliki i, kako ime sugerira, izgledaju poput oka zmaja. Češeri su smeđe boje s jedinstvenim ljuskicama koje tvore uzorak sličan očima, što im daje mističan izgled. Ova posebnost čini ovu vrstu borova jedinstvenom i atraktivnom za sve zaljubljenike u biljke.

Uvjeti uzgoja: Pinus densiflora ‘Oculus Draconis’ je u osnovi čvrsta biljka koja dobro uspijeva u različitim uvjetima. Najbolje uspijeva na sunčanim mjestima, ali također može podnijeti lagani hlad. Što se tiče tla, preferira dobro drenirana i blago kisela tla, ali može se prilagoditi i drugim tipovima tla. Važno je osigurati redovito zalijevanje tijekom prvih godina kako bi se potakao snažan korijenski sustav.

Njega i održavanje: ‘Oculus Draconis’ je relativno jednostavna za njegu. Nakon što postane dobro uspostavljena, potrebno joj je samo povremeno zalijevanje i malo gnojiva tijekom razdoblja aktivnog rasta. Redovito uklanjanje mrtvih iglica i češera pomoći će održavati njen zdrav izgled.

Zaključak: Pinus densiflora ‘Oculus Draconis’ je bez sumnje jedna od najčarobnijih vrsta crnogorica. Njezina jedinstvena i neobična osobina, češeri koji nalikuju očima zmaja, čini je rijetkom i posebnom u svijetu biljaka. Njen impresivan izgled i relativno jednostavna njega čine je izvrsnim izborom za sve koji žele dodati malo čarolije i ljepote svom vrtu ili pejzažu. Ako imate sreću da posadite ovu prekrasnu japansku crnogoricu u svom okolišu, sigurno će vam donijeti godine uživanja i divljenja njezinoj jedinstvenoj ljepoti.

8 na zalihama