Pinus Mugo Mops-Kuglasti bor na štapu

3.600 рсд7.000 рсд

PINUS MUGO MOPS: Kompaktna Ljepota Među Četinarima

Pinus mugo Mops, poznat i kao Mops ili zdepasti bor, je šarmantna i kompaktna vrsta četinara koja osvaja svojom jednostavnom, ali impresivnom ljepotom. Ova grmolika vrsta bora potiče iz planinskih područja Europe te je postala popularna diljem svijeta zbog svojeg atraktivnog izgleda i prilagodljive prirode.

Opis: Mops je niski četinar koji doseže visinu od 50 do 100 centimetara, dok mu je širina. Njegove gusto raspoređene iglice su tamnozelene boje. Svojim gustim granama i prepoznatljivom kuglastom formom, ovaj bor odiše simpatičnom i estetski ugodnom pojavom.

Rast i uzgoj: Pinus mugo Mops je relativno spororastući četinar, što ga čini izvrsnim izborom za male vrtove, kamenjare i posude na terasama. Također je omiljen izbor za uređenje javnih površina, poput parkova ili okoliša hotela. Ova vrsta četinara preferira sunčana mjesta, ali podnosi i polusjenovite uvjete. Tlo bi trebalo biti dobro drenirano kako bi se spriječilo zadržavanje vode, što može naštetiti korijenju.

Briga i održavanje: Mops je prilično otporan na različite vremenske uvjete i ne zahtijeva intenzivnu njegu. Redovito zalijevanje tijekom prvih nekoliko godina nakon sadnje pomoći će mladim biljkama da se dobro ukorijene. Nakon što postane uspostavljen, podnosi sušu i suptropske uvjete. Međutim, tijekom duljih sušnih razdoblja, povremeno ga zalijevajte kako biste osigurali da zadrži svoju svježinu.

Važno je redovito uklanjati mrtve iglice i grančice kako biste potaknuli pravilnu cirkulaciju zraka unutar krošnje. Ovaj jednostavan postupak također će pomoći u održavanju atraktivnog izgleda Mopsa..

Ukratko, Pinus mugo Mops je šarmantna i kompaktna vrsta četinara koja će dodati poseban šarm vašem vrtu ili okolišu. Njegova prilagodljiva priroda i jednostavna njega čine ga idealnim izborom za sve ljubitelje prirode, kako početnike, tako i iskusne vrtlare. Uživajte u ljepoti Mopsa i dopustite mu da unese jedinstveni doživljaj prirode u vaš prostor!

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

20 cm, 30cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm