Taxus Baccata Fastigiata-Stubasta tisa

600 рсд4.800 рсд

Taxus baccata Fastigiata-Stubasta Tisa: Stubasta Tisa za Vaš vrt

Taxus baccata Fastigiata-Stubasta Tisa, poznata i kao Stubasta Tisa, je vrsta četinara koja se često koristi u vrtlarstvu zbog svoje jedinstvene, stubaste forme i sjajnog tamnozelenog lišća. Ova biljka pripada porodici Taxaceae i potiče iz većeg roda tisa (Taxus).

Opis:

Stubasta Tisa karakteristična je po svom uspravnom, stubastom rastu koji je idealan za male vrtove, kamenjare, ili kao naglasak u krajobraznom uređenju. Može doseći visinu od 1,5 do 3 metra i širinu od oko 60 centimetara. Gusto raspoređeni igličasti listovi pružaju ovom grmu elegantan izgled, a njihova tamnozelena boja ostaje očuvana tokom cijele godine, što je čini posebno atraktivnom biljkom tokom hladnijih mjeseci.

Kako raste:

Stubasta Tisa preferira dobro drenirana tla i umjereno vlažne uvjete. Voli osunčana ili blago zasjenjena područja, ali može podnijeti i djelomičnu sjenu. Ova biljka može preživjeti u različitim vrstama tla, uključujući alkalna i kisela tla. Također, izuzetno je otporna na zagađenje zraka, što je čini odličnim izborom za gradsko vrtlarstvo.

Njega i održavanje:

Stubasta Tisa je vrlo lako održavati biljka. Redovito zalijevanje tijekom prvih nekoliko godina nakon sadnje pomoći će joj da se dobro ukorijeni. Kasnije, biljka postaje otpornija na sušu i zahtijeva manje zalijevanja. Preporučuje se primjena gnojiva jednom godišnje kako bi se potaknula zdrava i bujna rast.

Osim toga, kako biste zadržali kompaktnu i stubastu formu, povremeno podrezivanje može biti korisno. Orezivanje se najbolje obavlja u ranu jesen nakon završetka vegetacijskog razdoblja. Ova biljka nije sklona bolestima ili štetnicima, što olakšava njezinu njegu.

Značajke i upotreba:

Stubasta Tisa je izvrsna biljka za izradu živih ograda, uzgoj u kontejnerima i kao soliterni ukrasni element u vrtu. Njezina stubasta forma pruža lijep kontrast s drugim biljkama i stvara vizualno zanimljive kompozicije.

Osim toga, može se koristiti i u pejzažnom dizajnu za stvaranje različitih efekata i naglašavanje određenih područja u vrtu. Njeno tamnozeleno lišće može biti ugodna pozadina za svjetlije cvjetne biljke ili grmlje.

Zaključak:

Taxus baccata Fastigiata-Stubasta Tisa je odličan izbor za vrtlare koji žele dodati eleganciju i strukturu svom vrtu. Njezina stubasta forma, otpornost na onečišćenje i jednostavna njega čine je popularnim izborom među vrtlarima svih razina iskustva.

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznake: , , ,

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

20cm, 30cm, 40cm, 50cm, 60 cm, 70cm, 80cm, 100cm, 120cm, 130cm, 140cm, 150cm