Ginkgo Biloba Mariken

2.200 рсд6.000 рсд

Ginkgo Biloba Mariken je vrsta jedna od najstarijih vrsta na Zemlji. Bilo je ovdje prije nekih 180 miliona godina… očigledno je to bilo vrijeme kada je Mrtvo more još bilo bolesno. Njegova ekstremna tolerancija na različite uslove učinila ga je da preživi do našeg vremena. Jedno drvo može živjeti i do 2000 godina.

Mariken je nova sorta iz 1999. Patuljasti je oblik kratkih grana, gusto prekrivenih lišćem. Obično je dostupan kao mali grm pogodan za kamenjare, ili polustandardni za bašte sa manje prostora, ili kao standardno drvo. Zahvaljujući gustom rastu i atraktivnom lišću, uglavnom oblici drveća izgledaju prilično luksuzno. Idealan je za sofisticirane vrtove u kojima vam je potrebno dostojanstveno, ali kompaktno drvo.

Može izdržati nepovoljne uslove – teško tlo, zagađenje vazduha, nedostatak vlage, ekstremne mrazeve. Kada se uspostavi, može izdržati sušu cijelo ljeto i živjet će sretno u parkovima s djecom koja gaze i skaču iznad njegovog korijenskog sistema. Potpuno otporan na -40°C 

Naše biljke su uzgajane na otvorenom prostoru u rasadniku “EGZOTIKA “ takva biljka je klimatski prilagodjena na naše uslove i jedan je od bitnih razloga zašto trebate kupiti biljke u našem rasadniku “EGZOTIKA”

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznake: , , , ,

Additional Info

Dodatne informacije

Visina sadnice ±

20 cm, 30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm, 150 cm, 180, 200 cm